24 september 2014
17:30

Varbergs Bois

Referat: Varbergs GIF - Varbergs Bois

Denna regniga kväll fick vi spela på Håstens IP då det skulle spelas Superettamatch på Vallen. Bois skulle stå för motståndet och med 1-1 i matcher hittills i år kändes det nervpirrande i denna tidiga seriefinal.

Nervpirrande och nervparalyserande var nog det som bäst beskrev inledningen på matchen där vi inte riktigt var med från start. De grönsvarta kunde ganska snabbt komma till ledning och med det ännu mer nervositet i laget. De gjorde ytterligare två relativt enkla mål och detta med kvarten spelad. Vi började ändå så smått ta oss samman och kunde komma med en blixtsnabb kontring och reducera till 1-3 innan halvtid. Detta blev också startskottet på spelvändningen.

Vi hjälptes alla åt att mana på laget och gick in i andra med ny energi. Nu var det vårt vanliga GIF som gick ut och spelade. Tyvärr fick bortalaget komma igenom en gång först och utöka till 4-1 men vi kämpade på tappert. Allt mer tog vi över spelet och kunde sätta in både 2-4 och 3-4. Vi var ganska konstant på Bois planhalva men tyvärr fick de till en kontring som igen utökade ledningen. Dock fortsatte en sällan skådad spelintensitiet från våra grabbar och vi fortsatte trycka på och dominerade helt spelet. Vi radade upp chans på chans men skotten gick utanför eller kunde räddas. Vi hade bl a två frilägen som lika gärna kunde suttit. Med dryga minuten kvar fick vi till sist in bollen till 4-5. Hade vi haft de obligatoriska 3 tilläggsminuterna som i VM-matcher hade vi minst haft oavgjort men i denna serie är det 25 minuter som gäller.

Förlusten känns tung och orättvis och försvårar såklart att stå som seriesegrare i år. Dock måste vi påpeka att vi nu har tagit en stor social seger. Inte en gång var det någon som klagade på vare sig motståndare, domare eller egna laget utan vi kämpar som ett team.

En stor eloge till alla killar som kämpade så bra och gjorde en fantastisk andra halvlek som vi vann med 3-2. Vi tar dom nästa gång!!!